‘Eftelingtheater’ of ‘Efteling-theater’?

Sprookjesboom de Musical - een wonderlijk muziekfeestMijn zoontje mag vanmiddag optreden in het Eftelingtheater; hij heeft een rolletje in de voorstelling ‘Sprookjesboom de Musical – een wonderlijk muziekfeest’! Hoe leuk is dat?!

Maar woorden als Eftelingtheater, schrijf je die nu aan elkaar of toch met een streepje ertussen (Efteling-theater)? Goed nieuws: het mag allebei :-).

De woorden Efteling en theater samen kun je zien als een samenstelling (het is het theater van de Efteling). En samenstellingen schrijven we doorgaans gewoon aan elkaar vast. Eftelingtheater dus. Maar omdat het hier een samenstelling met een eigennaam van een attractiepark (Efteling) betreft, is er ook iets te zeggen voor een streepje (Efteling-theater). Door het streepje krijgt de eigennaam Efteling namelijk extra nadruk en is-ie beter herkenbaar.

Eerder schreef ik al eens deze tip over samenstellingen met sociale-netwerksites en eigenlijk werkt het met Eftelingtheater dus precies zo.

Dacht ik… :-). Want toen ik net ging googelen zag ik dat de Efteling haar theater Efteling Theater noemt! Met twee hoofdletters. En ja, dat mag dus ook gewoon ;-). Efteling Theater is als zodanig dus ook op zichzelf een eigennaam. En bij een eigennaam van een bedrijf of organisatie (of in dit geval theater) ben je vrij in hoe je die schrijft en mag je dus afwijken van de standaardspelling. En ja, ook daarover schreef ik al eens een tip.

Maakt het er allemaal niet makkelijker op. Of juist wel ;-), ’t is maar net hoe je het ziet. Wij gaan er in elk geval een bijzondere theatermiddag van maken!

This entry was posted in Tips and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.