Bezig met schrijven? Verander eens van werkplek!

Ben je een boek aan het schrijven? Een artikel voor je nieuwsbrief misschien? Moet eindelijk dat interview uitgewerkt worden? Of is je schrijfwerk min of meer klaar en moeten alleen de laatste puntjes nog op de i?

Je kunt wel achter je bureau blijven zitten en maar doorgaan, maar of dat altijd even efficiënt is? Soms helpt het om even van (werk)plek te veranderen. Voor de frisse blik. Of nieuwe inspiratie.

Even ‘een ander behangetje’ doet je hersens goed. Je vaste patroon wordt doorbroken en je aandacht verscherpt. En geef toe, wat is nu fijner om – nu de lente eindelijk doorgebroken lijkt – gewoon je papieren of je laptop op te pakken en een bankje in het park op te zoeken? Of een lekkere stoel op je balkon of in je achtertuin? Krijg je meteen ook je portie buitenlucht en – in geval van het park – lichaamsbeweging (win-win-win!).

Op zo’n andere werkplek kun je óók heel hard werken. En misschien gaat het daar zelfs wel makkelijker. Oké, zo lekker in het zonnetje vergt misschien wat meer discipline, maar het is het proberen waard, toch?

En het hoeft heus geen hele dagen, maar gewoon af en toe even tussendoor. Voor de afwisseling. Een uurtje, of twee. Zoek een plek die voor jou prettig is en probeer het gewoon eens.

PS: Deze tip heb ik geschreven in mijn tuin, omringd door de geur van tulpen en hyacinten en met vlak boven mij hoofd het vrolijke getjilp van meneer merel. En dat werkt heel lekker :-)!

This entry was posted in Artikel, Tips and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.